Enderroc del monòlit franquista del Coll del Moro a Gandesa

11 de juliol de 2017

Un any després que la Diputació de Tarragona aprovés actuar sobre l'espai on es troba el monòlit franquista del Coll del Moro, hem iniciat els treballs de retirada d'aquest monument, de cinc metres d'alçada, que va fer aixecar la mateixa Diputació l'any 1953. 

Aquest monòlit, situat a Gandesa, retia homenatge a les tropes franquistes que van lluitar a la Batalla de l'Ebre i durant anys ha esdevingut un lloc de peregrinació per a moviments d'ideologia feixista. Des d'aquesta cota, 470 metres d'alçada, els comandaments del bàndol sublevat van dirigir l'ofensiva sobre les milícies republicanes.

El Coll del Moro va tenir una importància estratègica durant la Guerra Civil, ja que qui en tingués el control s'assegurava dominar tota la plana de l'Ebre i les serralades de Cavalls i Pàndols. El Coll del Moro va ser testimoni dels dies més negres del conflicte: 30.000 soldats d'ambdós bàndols van morir a la Batalla de l'Ebre i uns altres 75.000 van quedar ferits.

L'acord al qual es va arribar fa un any parlava de no destruir el monument i donar-li una reinterpretació. En aquest sentit, les pedres que formaven el monòlit es traslladaran a un magatzem. 

L'actuació compta amb el vistiplau del Departament de Cultura de la Generalitat.

Treballem en la restauració de la Casa Batlló

Diferents professionals de l'equip de Rècop estan treballant en la restauració de la façana de la Casa Batlló. Situada al Passeig de Gràcia de Barcelona, aquest edifici és un dels emblemes de l'obra de l'arquitecte Antoni Gaudí i patrimoni mundial de la UNESCO.

+

Restaurem la xemeneia de l'antiga fàbrica de Ca l'Alier

Amb l'objectiu de retornar-la al seu estat original, hem portat a terme un curós treball de restauració de la xemeneia d'obra situada a l'antiga fàbrica de Ca l'Alier, al barri de Sant Martí de Barcelona.

+

S'obre al públic el Mas Miró de l'artista Joan Miró, rehabilitat per Rècop

Coincidint amb el 125è aniversari del naixement del prestigiós artista Joan Miró, s'ha obert al públic el Mas Miró -la seva casa d'estiu- després de finalitzar la primera fase de les obres de rehabilitació que hem portat a terme des de Rècop.

+

Participem en la remodelació de la façana fluvial d'Amposta

Amposta ha iniciat un ambiciós projecte de recuperació de la façana fluvial de la ciutat amb el clar objectiu d'obrir més la ciutat al riu.

+

< anterior | 1 | 2 | 3 | següent >

CAT

ESP

segueix-nos

  • Inici

RÈCOP. Restauracions Arquitectòniques

T. 00 34 977 845 722

recop@recop.net

PATRIMONI ARQUITECTÒNIC

REHABILITACIÓ I RESTAURACIÓ

CLIENTS

ACTUALITAT

CURRÍCULUMS

CATÀLEGS

CONTACTE

xx