Inauguració capcer Casa Navàs

16/07/2020

Després de mesos d'espera, el capcer de la Casa Navàs ja és una realitat. S'ha inaugurat aquest dijous al vespre sota l'atenta mirada de tots els reusencs que s'han acostat a la plaça del Mercadal per descobrir els detalls d'aquesta reconstrucció.
L' acte, pensat per ser vist en línia a causa de la COVID-19, també ha tingut un fort seguiment a través del web de la Casa Navàs i de Canal Reus.
La directora de la Casa Navàs, Sílvia Sagalà, valora aquest moment d'històric ja que «amb la reconstrucció del capcer estem molt a prop de tornar a la Casa Navàs l'aspecte original dissenyat per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner a principis del segle XX».
Satisfacció plena entre tots els membres de l'equip de la Casa Navàs després de veure el capcer reconstruït lluint al capdamunt de la façana. «Fa vuitanta-dos anys que la casa va perdre el coronament i retornar-lo significa, d'alguna manera, reparar els efectes que la Guerra Civil va tenir sobre Reus», apunta la directora de la Casa Navàs mentre afegeix que «és un moment important per a la ciutat de Reus, però també per al país i per al modernisme europeu en general ja que es recupera el disseny genuí de Domènech».


L'arquitecte ha estat l'encarregat de fer el compte enrere per inaugurar el capcer. Sagalà ha volgut agrair la professionalitat de totes les persones implicades en la inauguració: la productora Acid Factory, la companyia Lucky Luke, Les Artistes Locals, Videoproduccions Mabs, Proditsa, l'equip de perruqueria i maquillatge, en Josep Maria Casas d'El Barato i l'equip laboral de la casa, «gràcies a la seva implicació la inauguració ha estat un èxit».

La directora de la Casa Navàs també ha volgut posar en valor tota la feina de l'equip tècnic que ha treballat en la reconstrucció del capcer. Cal destacar la feina dels arquitectes, Joan Tous i Pau Jansà; el conservador restaurador, Pau Arroyo; els picapedrers de l'empresa solsonenca Pedra Maties, i tot l'equip de l'empresa Rècop.
 
Notícia publicada a Canal Reus TV


Escaladei descobreix les primeres cel·les cartoixanes de la península

Els treballs de recuperació del monument també han tret a la llum tres capelles gòtiques al costat de l'església

+

Tarragona i la Gran Bretanya s'unexien per obrir a la ciutat el cementiri dels Jans

Al passeig de Rafael de Casanova, a tocar, per darrere, del Fortí de la Reina, hi ha el Fossar dels Jans, un cementiri que és propietat de la monarquia del Regne Unit, de la Corona Britànica. Ubicat ara entre xalets residencials d'aquesta zona, a mig camí entre la platja del Miracle i la de l'Arrabassada per una via que usen cada dia centenars de 'runners', passejants o curiosos, el cementiri, de segles d'història, passa del tot desapercebut.

+

Inauguració capcer Casa Navàs

El capcer reconstruït ja llueix a la façana de la Casa Navàs. La inauguració s'ha fet davant d'una gran expectació dels ciutadans presents a la plaça del Mercadal.

+

L'ambaixada britànica fa obres de millora al Cementiri dels Jans de Tarragona

La intervenció afecta els murs perimetrals, els arcs de les portes de les criptes i la façana

+

1 | 2 | 3 | següent >

CAT

ESP

segueix-nos