Arqueologia

Consolidar, recuperar i posar en valor el patrimoni de les diferents èpoques històriques és el nostre principal objectiu. Intervenim en tot allò que és necessari per aconseguir que l’element torni a tenir ànima.

 

Les intervencions arqueològiques són una de les nostres especialitats. Actuem en les excavacions amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement d’aquestes, d’identificar-ne totes les èpoques i, per tant, de descobrir-ne tots els canvis que ha sofert al llarg de la històrica. Aquesta anàlisi prèvia (estudi de paraments i del subsòl) ens permet actuar amb més precisió i, per tant, conservar els elements propis de cada època.

 

Treballar en arqueologia significa treballar en els nostres orígens i per aquest motiu col·laborem amb els millors arqueòlegs per garantir el màxim rigor en el desenvolupament dels projectes. Hem treballat en conjunts de gran valor com el Castell de Vallmoll, el teatre i l’amfiteatre de Tarragona, el claustre de Sant Francesc de Montblanc, el castell d’Ascó o el fortí de la Reina, entre d’altres.

Intervencions patrimonials

Un dels altres pilars de Rècop és la conservació i restauració monumental d’edificis històrics de gran valor arquitectònic i artístic. La formació de l’equip en oficis artesans i en les tècniques més innovadores ens  permet actuar amb garanties per aconseguir uns resultats òptims de recuperació de l’edifici.

 

Treballem tant en l’arquitectura civil i militar com en la religiosa, amb l’aval d’obres com el castell d’Ascó, les mullares de Tarragona i Montblanc, el castell de Verdú, el centre cultural Anselm Turmeda de Montblanc, l’Hotel Pal·les de Lleida, l’Església gòtica de Santa Maria de Montblanc, la Seu Vella de Lleida, la Basílica de Santa Maria de Vilafranca...

Procediments

Intervenir en aquest patrimoni requereix disposar d’amplis coneixements sobre procediments i tècniques molt específiques. A Rècop disposem d’un equip altament qualificat per portar a terme aquest tipus d’accions, sempre amb el màxim respecte per l’obra original.